SEO-copywriting: uw website boven


SEO copywriting

“Een moord gepleegd? Verstop het lijk op pagina twee van de zoekresultaten in Google. Daar zoekt geen kat.”

Wie online klanten wil binnenhalen, moet bovenaan staan in Google. Punt. Hoe u daar geraakt? Scriptura zweert bij diepgaande en unieke content – Google trouwens ook.
De SEO-copywriter van Scriptura is de juiste man op de juiste plaats.

Schrijven voor het web: 2 x 5 tips

Een sterke webtekst overtuigt de lezer en draait in één moeite door ook Google rond de vinger. Onze tekstschrijver doorgrondt dus niet alleen uw doelgroep, maar ook het algoritme van de zoekmachine. Een verstandig man, die SEO-copywriter! Aardig ook, want hij deelt hier – gratis en voor niets – zijn kennis met u.

De lezer overtuigen.

De zoekmachine verleiden.

 1. Plaats de belangrijkste informatie bovenaan de tekst.
 2. Schrijf bondig en to the point.
 3. Behandel één topic per pagina.
 4. Blijf niet aan de oppervlakte, maar durf diep in een onderwerp te duiken.
 5. Werk hard aan een doeltreffende metabeschrijving.
 1. Schrijf een tekst steeds rond één trefwoord.
 2. Gebruik dat trefwoord (en synoniemen ervan) op strategische plaatsen: titel, tussentitel, inleiding, …
 3. Kies voor een korte en duidelijke URL-slug.
 4. Zet belangrijke woorden in het vet (ook voor de lezer).
 5. Link waar mogelijk naar andere pagina’s.

Over de doeltreffendheid
van trefwoorden

seo-copywriting

Zoekt u iets in Google? Dan doet u dat wellicht aan de hand van een of meerdere goedgekozen trefwoorden. Het zijn die keywords die de SEO-copywriter in zijn tekst integreert en die Google gebruikt om de relevantie van een pagina te bepalen voor een zoekopdracht. Maar keywords zijn niet langer zaligmakend voor onze SEO-copywriter. Waarom niet? De zoekmachine slaagt er steeds beter in om teksten te lezen én te begrijpen zoals u en ik. Google weet waar uw tekst over gaat, ook als u niet in elke tussentitel het trefwoord herhaalt. Gedaan daarmee dus, redeneert de SEO-copywriter. Leesbaarheid eerst!

SEO enzo …
mobile copywriting

SEO-copywriting voor smartphone en tablet

Uw doelgroep is heel de dag online. Bij het ontbijt vlug de krantenkoppen checken op de smartphone, overdag achter de desktop op het werk en ’s avonds met de tablet voor de tv. Heeft u hen ook altijd content op maat te bieden? Vraagt u het hem vriendelijk, dan schrijft onze SEO-copywriter content op maat van het kleine scherm.

Tekstoptimalisatie

Wij schrijven nagelnieuwe content voor uw website, maar richten onze pijlen ook graag op wat u al te bieden heeft. Waar het beter kan, grijpen we in – wat goed is, laten we ongemoeid. Bestaande content optimaliseren is een snelle manier om beter te scoren in Googles zoekresultaten.


tekstoptimalisatie
SEO-vertalingen

SEO-vertalingen

Ook voor vertaalwerk kunt u bij ons terecht. Frans, Duits, Engels of Nederlands: al onze copywriters schrijven in hun moedertaal. Dat wil zeggen dat u straks een tekst krijgt waaraan geen mens nog kan zien dat hij vertaald is. Bovendien doorlopen vertaalopdrachten hetzelfde proces als schrijfopdrachten. Uw tekst krijgt alle toeters en bellen mee om ook in het buitenland hoog te scoren in Google.

Van concept tot SEO-tekst

Scriptura Copywriting

 • 01

  U ziet onze SEO-copywriter wel zitten? Hij u ook! De eerste stap: te weten komen waar uw doelgroep online naar op zoek is door middel van een zoekwoordonderzoek.

 • 02

  Om iets zinnigs te schrijven, heeft de SEO-copywriter uw vakkennis en expertise nodig. Studeren is dus de boodschap. Hebt u tijd voor een interview? Nog beter!

 • 03

  De SEO-copywriter sluit zich op in zijn kamertje en komt er pas weer uit wanneer hij een tekst heeft die u omverblaast. Stilte graag …

 • 04

  De eindredacteur komt in beeld. Hij veilt alle taalkundige en inhoudelijke onzuiverheden weg. Pas dan gaat de tekst uw richting uit.

Contacteer ons


U bent op zoek naar een copywriter voor uw webteksten? U hebt een blog, maar komt zelf niet aan schrijven toe? Of u wil onze SEO-copywriter wel eens van dichtbij zien? Redenen genoeg om ons te contacteren.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Uw bericht (verplicht)